Srdcem kypřičů jsou černé slupice

Německá společnost Köckerling se specializuje na výrobu zemědělské techniky pro bezorebné zpracování půdy. Úsilí firmy a její investice směřují k úzkému portfoliu výrobků, které tvoří radličkové a talířové kypřiče, secí stroje a technika k ošetření trvalých travních porostů. Mnohaleté zkušenosti se zpracováním půdy, řemeslná tradice a odvaha použít nová netradiční řešení mají zásadní vliv na vysokou kvalitu závěsné techniky Köckerling, kterou vyhledávají především profesionálové.

„Srdcem radličkových kypřičů Vector, Quadro a Trio jsou slupice vyrobené z nejkvalitnějšího materiálu a nejlepším technologickým postupem, jaký existuje,“ tvrdí Petr Formánek, zástupce firmy Köckerling pro Českou republiku a Slovensko. „Tyto slupice a některé další díly se v současnosti vyrábějí ve Schloss Holte, které je už historicky spjato s výrobou ocele, neboť zde bývaly hutě. Naše firma angažovala před časem pracovníka, který měl s výrobou kvalitních slupic nemalé zkušenosti, a právě on zdokonalil jejich výrobní proces. Přišel na správný technologický postup, který se dodržuje zcela automaticky. Zejména teplotu a čas hlídá elektronika, což má vliv na vysokou kvalitu výrobků, za níž firma Köckerling stoprocentně ručí.“

Karuselovou pec nelze otevřít, pokud polotovary nemají požadovanou teplotu, takže byl zcela eliminován lidský faktor. V minulosti docházelo u některých slupic k bočnímu ohybu, neboť ne všechny byly při popuštění zahřáté na správnou teplotu. Nyní je výrobní proces dokonalý, takže se výrazně zvýšila kvalita slupic, stejně jako spokojenost zemědělců a prudce klesly reklamace.*

Více se o výrobě vyhlášených slupic dočtete v Zemědělci č. 6.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *